Open brief (NL)

Volt blaast nieuwe zuurstof in de democratie. Onze democratie snakt naar adem. Zonder politieke vernieuwing kwijnt de democratie weg. Het partijlandschap is vastgelopen, en nieuwkomers komen er bijna niet tussen. Terwijl de extremen groeien en bloeien, hebben de partijen in het verzwakte politieke midden weinig opties voor coalities. De particratie leidt tot volstrekte stilstand van het land en staat langetermijnkeuzes in de weg.

Apr 10, 2024

Vernieuwing gaat er niet komen vanuit de gevestigde partijen, maar van onderuit, vanuit de samenleving. Door betrokken burgers die pragmatisch samenwerken aan daadwerkelijke oplossingen, over de partijgrenzen heen.

Het pan-Europese Volt is zo’n beweging van betrokken burgers. Opgezet door bevlogen jonge mensen, met frisse nieuwe ideeën voor een krachtig en veilig Europa, waar economische en ecologische welvaart bij elkaar horen. Voor excellent onderwijs, dat iedereen de beste kansen geeft. Voor fatsoenlijke zorg, vervoer en huisvesting voor iedereen. Voor een zorgzame omgang met onze planeet en voor een gezonde leefomgeving. Voor een betrouwbare en dienende overheid. En voor verregaande democratisering, zowel in Europa als in ons land!

Na 9 juni duurt het weer vijf jaar tot de volgende kans op politieke vernieuwing. Ons land kan zich niet weer vijf jaar stilstand veroorloven. Verandering moet nú. Tot aanstaande vrijdag 12 april kunt u voor ons tekenen, voor de deelname van Volt aan de verkiezingen. Teken voor politieke vernieuwing, teken voor Volt.

Dank u wel, mede namens de democratie.

– Sophie in ‘t Veld
Lijsttrekker Volt Europa & Volt België

Sign for new politics

Give Volt your endorsement to participate in the 2024 elections.