Jeroen Van Loock

“Plant een boom niet voor jezelf, maar voor zij die na jou komen”

Ontmoet Jeroen Van Loock

Jeroen is afkomstig van Turnhout en heeft zijn studentenjaren doorgebracht in Hasselt, waar hij een academische achtergrond heeft opgebouwd in Grafisch Ontwerp. Later volgde hij ook een opleiding in Game Design in Kortrijk. Vervolgens werkte hij enkele jaren als freelancer en digitale artiest in de bordspellenindustrie, een industrie die hem toegang gaf tot het bijwonen van vele internationale beurzen, veelal in Duitsland, waardoor hij geïntroduceerd werd in een gevoel van Europese samenwerking en samenhorigheid. Een gevoel van verbondenheid dat hij later ook terug zou vinden bij Volt Europa.

Voor Jeroen was politiek niet iets waar hij oorspronkelijk aan had gedacht om actief in te worden. Zijn houding tegenover de politiek begon te veranderen tegelijkertijd met de algemene politieke vermoeidheid in België die stilaan begon toe te nemen, een verschijnsel dat niet alleen in de media te merken was maar ook binnenin zijn eigen sociale kringen. Onderwijs, armoedebestrijding, mensenrechten, rechtvaardigheid, mentale gezondheidzorg en natuur, onderwerpen die elk dicht bij het hart liggen van Jeroen werden nog zelden door de mensen om zich heen in een positief daglicht besproken. Jeroen had altijd graag mensen geholpen, maar de problemen die zich rondom hem vormden, konden niet langer individueel worden opgelost, maar wel op een hoger politiek niveau.

Met elke klacht die hij hoorde groeide de drang om politiek actief te worden, maar de doorslaggevende beslissing om zich als kandidaat bij Volt aan te sluiten kwam kort nadat hij nonkel was geworden, met het nieuws van een toekomstig petekindje. Voor Jeroen was het duidelijk, als men nu al problemen heeft met onbetaalbare woningen, te dure koten, het klimaat en depressies wegens een onzekere toekomst, wat staat er dan te wachten voor de kinderen van nu en morgen?

Er is veel onzekerheid in de wereld, maar als we toegeven aan verslagenheid zal de kans op beterschap niet verhogen, we moeten blijven proberen actie te ondernemen al is het maar voor de kans om je kinderen zorgeloos te zien lachen, en dat is een moment meer dan waard om voor te vechten. Met die gedachten had Jeroen zich kandidaat gesteld en op 8 oktober 2023 had Volt hem met open armen verwelkomd.

"Plant een boom niet voor jezelf, maar voor zij die na jou komen."

News about Jeroen Van Loock

Join us!

Participate, cooperate and decide with us. From €1,- per month.

Become a member